Mistet tralla – fikk bot

Lastebil.no hadde i dag en artikkel om en polakk som mistet en tralle i Gol sentrum. Heldigvis ble det ingen alvorlig ulykke av dette, men fører fikk en bot på 10.000.

Dette er ikke et innlegg om utlendinger og deres kompetanse. Dette er om de som trekker løstraller spesielt, men og når du kobler på egen tralle.

For dette er noe som skjer nesten daglig på de fleste større omlastingsterminaler i Norge, også med norske sjåfører. Og kompetansen der bør jo i høyeste grad være tilstede. Alt for mange kjører uten å ha sjekket at alt er gått helt i lås, men i de fleste tilfellene hvor låsen ikke er skikkelig i oppdages det heldigvis når de prøver å kjøre og de får rettet det opp før trallen detter av.

Så, hvor mange av dere tar en tur rundt trallen og sjekker at alt er i orden før dere kjører? Sjekker du lys, luft, dekk og bremser. Sjekker du at låsen er gått skikkelig i, ikke bare ved å titte under svingskiven men faktisk ta litt i utløseren og kjenne etter? Bruker du sikringen der det finnes? Eller kobler du bare og stikker fra stedet så fort som mulig?

Det tar deg bare noen sekunder å sjekke alt, og det kan redde liv!

Reklame