Transportbransjen forventes å nedbemanne i 4. kvartal

Manpowers Arbeidsmarkedsbarometer for 4. kvartal kom ut i dag.

Utdrag fra Arbeidsmarkedsbarometere 4. kvartal 2014
Utdrag fra Arbeidsmarkedsbarometere 4. kvartal 2014

Rapporten lages ved at de største selskapene i de forskjellige bransjene intervjues og spørres om det ventes nedbemanning eller nyansettelser i kommende kvartal, og svaret er vel ikke akkurat oppløftende for norske arbeidere. Det ventes en nedgang i arbeidskraft på 8% for årets 4. kvartal, og for vår bransje er nedgangen beregnet til 4%.

Spørsmålet blir jo da om småbedriftene følger etter, eller klarer de å øke? Statistikkene viser desverre at de små følger etter.

Hva da med oss norske sjåfører?

Årsakene kommer ikke fram av rapporten, men vi kan jo begynne å lure på hvem som danner grunnlaget for disse tallene. Når det er de største som spørres så forteller vel dette mye, og at godsmengden er så mye redusert at 4% må gå tviler jeg litt på. Nå synser jeg litt, men kjenner lukten av kabotasje. Men i følge våre politikere er ikke dette et problem i Norge, og foregår jo bare i ubetydelig skala.

Reklame